lauantai 26. toukokuuta 2012

Rutiinien rikkomista ja rajua rakkautta


Kevät on ollut haipakkaa. Melkein sama kenen kanssa juttelet, niin saa kuulla ”On kyllä kauhee stressi. Ihan hir-vee kiire…” ja ehkä muutama kirosanakin vielä siihen perään. Hmm. Niin. En voi kyllä kieltää, ettenkö itse koskaan kiirettä valittaisi tai minullakin olisi huolia. Onhan sitä ja onhan niitä. Mutta minkäs teet. Täällä sitä nyt eletään ja vielä monta vuotta olisi tarkoitus elelläkin.

Itselläni on ollut kevään aikana paljon uutta oppimista. On uusia ohjelmistoja, uusia ihmisiä, uusia työtehtäviä ja omakotitalo, jonka piha herää eloon näin keväällä. On mielenkiintoista katsoa mitä pihalla oikein tapahtuu. Jännityksellä miehen kanssa kiertelemme pihalla ihmettelemässä, että "mikähän tämäkin kasvi on" tai "mitähän ne entiset asukkaat tässäkin ovat oikein miettineet..." Uusia haasteita, uusia velvollisuuksia ja uusia asioita, jotka vaativat perehtymistä, niin töissä kuin vapaallakin.

Kyllähän sitä helposti voisi jämähtää kiireen, stressin ja väsymyksen alle. Jos vain antaisi sen tapahtua. Itse olen pyrkinyt vastuun lisääntyessä lisäämään myös omaa energiaa löytämällä itselle uutta, mieluista tekemistä. Milloin oma-aloitteisesti, milloin jonkun toisen aloitteesta. Sellaisina päivinä, kun olo on töissä tuntunut saamattomalta, olen löytänyt itseni koti-pihalta istuttamassa kukkia, saamassa jotain uutta aikaan. Tai päivinä jolloin olen kokenut itseni työpäivän aikana varsin tehokkaaksi, olen ehkä käyttänyt illan lehtien lukemiseen, liikkumiseen tai ihan vaikkapa telkkarin hömppäsarjan seurassa.

Tärkeä työkaverini, Teemu, sanoi, että eihän kukaan tykkää hypätä avantoon, mutta sen jälkeen on aina tosi virkeä olo. Joskus siis vain kannattaa tehdä asiat toisin. Aina ei ”saamattomalta” tuntuneen työpäivän päätteeksi kannata riutua sohvalla märehtimässä (ei ehkä koskaan) tai ehkä joskus vain kannattaa tehdä jonkun toisen idean mukaan, vaikkei siitä itse heti innostuisikaan. Voit löytää itsesi nautiskelemasta ihan uusista asioista!

-If you always do what you always do, you always get what you always get-

0 kommenttia:

Lähetä kommentti