lauantai 17. marraskuuta 2012

NBF= Nordic Business FABULOUS!


Tiedäthän ne hetket kun itse puheripulista kärsivänä, istut hetken hiljaa kuunnellen muita ja yhtäkkiä huomaat, että elämässäsi on pian muuttumassa jotakin....

Olin syyskuussa etuoikeutetussa asemassa, kun pääsin osallistumaan työkaverini kanssa tapahtumaan nimeltä Nordic Business Forum. Tapahtumassa oli paljon erilaista väkeä: Pukumiehiä ja –naisia, yrittäjiä ja työntekijöitä. Jo ennen kuin ensimmäinen esiintyjä ehti lavalle ja valot ja musiikit pärähtivät käyntiin olin myyty. "Nyt täältä on tulossa sellaista kamaa, että jo on kumma, jos Heli ei ota tästä jotain opikseen...", muistan ajatelleeni.

Jyväskylään aamulla ajaessani en tiennyt mitä odottaa. Jälkikäteen katsottuna tämä tapahtuma sopi minulle kuin nenä päähän. Tässä kohtaa en kuitenkaan tarkoita, että sopisin jotenkin erityisen hyvin pukumiesten seuraan vaan tarkoitan tapahtuman sanomaa. Tapahtuman esiintyjien viesti, neuvot ja tarinat kolahtivat minuun juuri oikeaan aikaan, oikeassa paikassa ja oikeassa seurassa.

Vaikka pohjimmiltani koen olevani positiivinen henkilö, niin keväällä ja alkusyksystä koin kuitenkin, että negatiivisuus ja kriittisyys olivat saaneet minusta enemmän ja enemmän valtaa. Keskityin mahdollisuuksien sijaan enemmän esteisiin ja epäkohtiin ja vahvuuksien sijaan enemmän heikkouksiin.

Tapahtumasta sain kuitenkin vahvistusta siihen, millaisilla teoilla ja asenteella pötkitään pidemmälle. Kun teet oikeita asioita, oikealla asenteella saavutat enemmän ja todennäköisesti tulet onnellisemmaksi… jos siis ne asiat mitä olet toivonut, ovat asioita jotka tekevät sinut onnelliseksi.

Muutama viikko sitten sain kertoa tästä syksyäni jopa mullistavasta tapahtumasta työkavereilleni ja yhtään liioittelematta asiaa… ulkopuolisen silmin katsottuna (ilman ääntä tai äänen kera), joku olisi saattanut kuvailla minua ja esiintymistäni sanalla PÖHÖLÖ.

Mutta… Ihan sama. Ennen kaikkea olin todella onnellinen, että tuo tapahtuma teki usein niin kiireentuntuisesta ja harmaanvärisestä syksystä kaikkien aikojen parhaimman syksyn! Sekä töissä että kotona asiat ovat rullanneet makiasti ja erityisesti töissä kaikki on vaan ollut ihan kertakaikkisen hienoa. Minusta on tullut suorastaan ahne mitä tulee onnistumisiin JA epäonnistumisiin. 

Tämän kirjoituksen tarkoituksena ei ole mainostaa kyseistä tapahtumaa. Sen sijaan tietoisesti haluan kuitenkin kertoa, että joskus on hyvä hypätä tilanteisiin, joiden tarkoituksesta ei itsekään heti saa koppia. Saatat yllättyä ylistettävän positiivisesti.

Elämän salaisuus ei piile siinä, mitä sinulle tapahtuu,
vaan siinä mitä teet sillä, mitä sinulle tapahtuu.
- Norman Vincent Peale

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Upeaa Heli! Ja kiitos siitä, että pääsin itsekin avullasi käsiksi hyvin käsinkosketeltavasti NBF:n voimasanomaan. Itselläni on kokemuspankissa monenlaisia esiintymisiä ja valmennuskokemusia mutta sun veto oli yksi vaikuttavimmista :)

Heli Männistö (os. Kykyri) kirjoitti...

Kiitos Tapani rohkaisevasta kommentista. I learned from the best :)

Lähetä kommentti