keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Vali-Vali vai Jee-Jee ?

Kyllähän elämästä valittamisen aihetta löytyy. Aivan varmasti.
Kaikilla on niitä päiviä, kun mikään ei suju, töissä on kitkaa, kotona riidellään, palkkaakin saadaan liian vähän ja kiirekin on.
Haluan nyt kuitenkin kuuluttaa sitä kuuluisaa asennetta. Vaikka se sanana onkin ehkä kokenut pienen inflaation, niin tutkitaan sitä kuitenkin hieman.

Asenne (lähde: www.wikipedia.org)
Asenne voi tarkoittaa seuraavia asioita: 
Asenne psykologiassa: johonkin sosiaalisesti merkitykselliseen kohteeseen liittyvä myönteinen tai kielteinen suhtautumistapa.

Elämässä sattuu ja tapahtuu. Oleellista onkin kuinka suhtaudut vastaan tuleviin muutoksiin, haasteisiin ja ihmisiin.

Olen juuri muuttanut Muhokselle, Oulun kupeeseen. Miehen töiden perässä mennään taas. Meillä on idyllinen, vanha, rivitaloasunto, jota olen sisustanut lämmöllä ja rakkaudella nyt pari päivää. Ouluun tulee matkaa n. 35 km kotoa.

Joku voisi ajatella, että " Taas se muuttaa. "
Onpahan muutama pääkaupunkiseudulla asuva ystäväni naurahtanutkin ajatukselle Muhokselle lähtemisestä. Kohtalaisen pienestä paikkakunnasta kun on kyse, ainakin pääkaupunkiseudun mittakaavassa. Minulle muutto tarkoittaa kuitenkin aina uusia mahdollisuuksia, uusia työkavereita, uutta ja ystävällistä paikkakuntaa ihmisineen. Tärkeintä, että oma mies ja valokuva-albumit seuraavat mukana. Minun onneani ei ole suinkaan sidottu paikkakuntaan eikä asukaslukuun.

Käykö sinulle koskaan niin, että jokin tietty tuoksu tai paikka tuo mieleen jonkin hetken tai tilanteen ... tai jopa uutisen ? Minulle käy niin usein ! Ja JOKAISESTA asunnosta, paikkakunnasta ja työpaikasta minulla on ihania muistoja, joista en luopuisi mistään hinnasta !


Kaikkihan me tallaamme loassa, mutta jotkut meistä katsovat tähtiin !
- Oscar Wilde -

P.S. Trainer4You:n heimopäällikkö Aallon Riku pitää blogia osoitteessa: http://www.liikuttavia-ajatuksia.fi/ ja erityisesti itseä miellyttävä kirjoitus Rikulta löytyy osoitteesta:  http://www.liikuttavia-ajatuksia.fi/2011/02/merkityksesta-menestykseen.html

AURINKOISIA KEVÄTPÄIVIÄ !
Nautitaan elämästä.

1 kommenttia:

Maisa kirjoitti...

Hei Heli,
kuulostaa niiiiin tutulta toi Oulun kupeeseen pikkupaikkakunnalle muutto. :) Minä muutin 10v sitten Vantaalta ja kulttuurishokkeja koen joskus vieläkin ja kaikki ei ole aina ollut ihan helppoa. :D Mutta tottahan se on että asenne loppupeleissä ratkaisee ja sulla sitä tuntuu löytyvän! Vaatii varmasti tietynlaisen luonteen, että pystyy jatkuvasti muuttamaan ja ainakin se vaatii kykyä pystyä luopumaan. :)

Lähetä kommentti